Pip Blom

De indierockformatie Pip Blom komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de groep al op festivals van Best Kept Secret (Nederland) tot Glastonbury (Engeland) tot Iceland Air (IJsland) en vulde de band zalen van Groningen (Vera) tot London (100 Club) tot New York (Mercury Lounge).

Al sinds de oprichting in 2016 wordt de groep niet alleen lovend door het publiek, maar ook enthousiast door de media onthaald. Dat was zowel het geval bij debuutalbum Boat uit 2019 als bij opvolger Welcome Break in 2021. Zo gaf de Nederlandse Volkskrant dat album vier sterren, net als de Britse NME: “An effort that fizzes with confidence and self-belief.” XS Noize ging een stap verder: “Welcome Break is one of the best records of the year. Don’t Sleep on it. (10/10)”

Inmiddels is de eerste single van het najaar 2023 te verschenen derde album ook al weer verschenen. Tiger belandde al in de eerste week op de playlists van 3FM en Kink en werd ook onmiddelijk in Engeland, Duitsland en Amerika door radiostations opgepakt.

Tiger geeft een goede inkijk in de nieuwe richting van Pip Blom. Gebleven zijn de ‘catchy popsongs with a twist’, maar waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound, zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen.

  • Jasper Leijdens (Kink): “Pip Blom 3.0”
  • Tim Calis (Veronica): “Een ijzersterke single”
  • The Revue: "An electrifying rocker.”
  • The Most Radicalist: “A vivacious pop banger”
  • Marc Riley (BBC 6Music): “It is FAB”